VÄLKOMMEN TILL NOWA, ANNA!

Vi är glada över att kunna välkomna vår nya kollega Anna Sellén Runefjell! Anna kommer att arbeta som medieplanerare på Nowas kontor i Göteborg.

 

 

VAD GÖR DU SOM MEDIEPLANERARE?

Jag bokar annonser åt kunder. När en kund kontaktar Nowa Kommunikation för att de vill publicera en annons ger vi rekommendationer och sätter upp en plan. Varje bokning är unik. Jag skapar också en del kampanjer på LinkedIn och Facebook.

BERÄTTA OM DIN BAKGRUND, VAD GJORDE DU INNAN DU KOM TILL NOWA?

Jag spelar mycket golf och gick på golfgymnasiet Katrinelund här i Göteborg. Efter studenten åkte jag på college i USA och spelade i golflaget för University of South Alabama. Där fick jag möjligheten att fortsätta elitsatsningen på golf samtidigt som jag läste en Bachelor i Business Finance. Det var en fantastisk upplevelse. Väl hemma i Sverige läste jag en master i Marketing and Consumption på Göteborgs Universitet. Jag ville byta spår och har alltid tyckt att det varit grymt kul med marknadsföring. Under min master var jag även på utbyte i Kyoto i Japan under en termin.

DU HAR REST EN HEL DEL?

Ja, jag skrev min masteruppsats i Australien. Jag har alltid velat åka dit så jag tog chansen. I min uppsats fokuserade jag på turisters hållbarhetstänk när de är på semester. Jag tittade på hur, var och när turister lär sig om hållbarhet när de bor på eco-lodger. Jag skapade en modell för att främja lärandet och fick en utmärkelse för bästa uppsats. Efter det var jag på praktik på Svenska Handelskammaren i San Diego som projektledare för kammarens CleanTech konferens. Vi bjöd in företag från både San Diego och Sverige för att utbyta kunskap och idéer. Sedan januari har jag varit tillbaka i Sverige. Jag har alltid gillat den digitala delen av marknadsföring och blev rekommenderade att söka till Nowa. Det kändes bra direkt.

VAD HAR DU LÄRT DIG SOM DU TAR MED DIG FRÅN DETTA?

Man får många insikter när man reser till nya platser. Jag har lärt mig mycket om andra kulturer när jag har fått ta del av deras åsikter och traditioner. Det är både spännande och lärorikt. Men det har också gjort att jag uppskattar Sverige mer och mer. Att resa och uppleva andra länder är fantastiskt, men hemma i Göteborg är bäst.

 

”Eco-tourism aims to have less negative impact on communities and the environment, while simultaneously promoting conservational behaviour and attitudes.”

 

Läs Annas uppsats här>>