NY KUNSKAP OCH KONKRETA TIPS – HÖSTENS HELDAGSKONFERENS OM KOMMUNIKATION OCH INTEGRATION

Tisdag 21 november 2017 i Stockholm

 

Integration är en av våra viktigaste samhällsfrågor. Många av de tiotusentals flyktingar som kommit till Sverige under senare år har nu fått asyl och blivit placerade i någon av landets kommuner. Men hur ska våra nya invånare bli en del av vårt samhälle och hur ska vi kommunicera med dem och de som redan bor här på bästa sätt? Att lyckas med kommunikation är nyckeln till god integration, men hur ska det rent praktiskt gå till?

Välkommen till en konferens den 21 november i Stockholm om kommunikation som bidrar till arbetet för en lyckad integration. Konferensen riktar sig till kommunikationschefer, kommunikatörer, integrationssamordnare och andra som vill ta del av goda exempel, få konkreta tips och skapa användbara nätverk – allt för att underlätta det viktiga integrationsarbetet.

Datum:         Tisdagen den 21 november 2017

Tid:                Kl. 9.30-16.30 (kaffe/te och smörgås från kl. 08.30)

Lokal:            Konferens Spårvagnshallarna, Birger Jarlsgatan 57 A, Stockholm

 

MER INFORMATION OCH ANMÄLAN FINNS HÄR

KONFERENSPROGRAM 21 NOVEMBER

 

08.30             Registrering – kaffe/te, smörgås etc finns framdukat

09.30             Välkommen

Kajsa Tirén, seniorkonsult Nowa Kommunikation och Åsa Gunnarsson, senior partner K6 Konsulter

Personliga röster och erfarenheter sprider kunskap om migrationen till Sverige
Lisa Söderlindh, ansvarig för MIG Talks, en kommunikationssatsning på initiativ av Migrationsverket för att främja kunskapen om migrationen till Sverige. 2016 fick Lisa priset Årets nytänkare på Framtidsgalan, som arrangeras av Framtidsverket för att lyfta den offentliga sektorns medarbetare.

Nyhetscafé – när ett nytt medium gör revolution i integrationen
Ali Alabdallah, syrisk journalist som kom till Sverige 2013, använder kommunikation som en plattform för att förbättra integrationen. Ali fick Landskrona stads kulturstipendium 2015 för initiativet Nyhetscafé. Han har också bland annat grundat föreningen för invandrade journalister i Sverige.

Paus

Hur kommunicerar vi bäst med gruppen nyanlända?
Om bland annat vikten av att lära känna målgruppen samt vara klok och kreativ i valet av kanaler. Ett scensamtal med personer som på olika sätt kommunicerat framgångsrikt, bland andra Aliya Sabir, Initiativtagare till Ung Integration, Farzad Golchin, grundare/VD för Novare Potential samt tidigare marknadschef på Comviq och Ali Alabdallah, som presenteras mer utförligt i programpunkten ovan.                  

12.00             Lunch

13.00             SKL:s arbete för en bra integration – den dagsaktuella bilden
Leif Klingensjö, sektionschef Avdelningen för utbildning och arbetsmarknadSveriges Kommuner och Landsting.

Mycket integration i en liten kommun
Janus Brandin, avdelningschef integration och arbetsmarknad i Pajala kommun berättar om kommunens framgångsrika integrationsarbete och hur kommunikationen har bidragit till detta.

Paus

Karlstads integrationskampanj möttes av hatstorm
Katarina Lindström, kommunikationsdirektör och Linda Olsson, kommunikationsstrateg i Karlstads kommun om vad som hände, om erfarenheter och hur man arbetar i dag.

Knivsta Vänskapsdag – en medskapande process med kommunen och civilsamhället för integration, gemenskap och engagemang
Gudrun Orava, kommunikatör och Elin Boyer, frivilligsamordnare i Knivsta kommun berättar om hur kommunen arrangerade en vänskapsdag tillsammans med organisationer och församlingar för att främja integration och möten mellan nya och gamla invånare.

Med små förändringar i mindset, ordval och signalsystem kan vi nå långt med vår nyanlända kompetens
Trelleborgs kommun, Viktoria Hansson, etableringskoordinator och Camilla Melinder Odiér, kommunikatör.

Sammanfattande diskussion
Tipsa om goda exempel, berätta om egna erfarenheter, ta upp kniviga frågor eller reflektera över dagen.

17.00             Slut

 

Det finns tid för diskussioner, frågor och goda samtal under dagen. Alla är även välkomna att diskutera de här frågorna, dela med sig av tips eller om be råd i Facebookgruppen Kom-integration.

Priset för heldagskonferensen är 4 490 kr, exklusive moms. Om du anmäler dig senast den 7 november är priset 3 990 kr, exklusive moms.

  • I priset ingår för- och eftermiddagsfika, lunch och konferensdokumentation.
  • Anmälan är bindande, men kan överlåtas till annan person.
  • Sista anmälningsdag är 12 november.

MER INFORMATION OCH ANMÄLAN FINNS HÄR

Det här är en fristående uppföljning till konferensen Kommunikation och integration – lär av varandra, som hölls i februari 2017. Initiativtagare och moderatorer är Kajsa Tirén, seniorkonsult Nowa Kommunikation, som har varit kommunikationschef i Vallentuna kommun och Åsa Gunnarsson, senior partner K6 Konsulter, med erfarenhet av att arbeta i en kommun med kommunikation i flyktingfrågan.

Varmt välkommen till en intressant dag den 21 november!

Kontakt

Kajsa Tirén 073-430 82 23
Seniorkonsult, Nowa Kommunikation
kajsa.tiren@nowakommunikation.se