>> Kampanjkoncept, form & mediastrategi

FOREVER LOVE

Manpower Norge, maj 2022

Rekryteringskampanj

Nowa har arbetat tillsammans med ManpowerGroup i många år. Vi har hjälpt dem med allt från sk löpande annonsering till strategier, copy och grafiska lösningar. I det här fallet hade Manpower Norge ett stort behov av att rekrytera unga kandidater till olika jobb. De vände sig till Nowa med önskan om en rekryteringskampanj som skulle genomföras i alla de största städerna där Manpower har sina kontor.

Nowa genomförde hela kampanjen, från copy till grafisk design och medieköp. Idén och den grafiska designen skapades i enlighet med kundens allmänna grafiska riktlinjer. Själva grundidén var ”Vi vet att det finns någon som letar efter någon som dig”. En tydlig flört med datingkulturen och dess appar. På många sätt är den helt relevant att jämföra med jobbsökandet. Det är mycket som ska stämma för båda parter och det tar ett tag innan man vet om man vill stanna kvar.

Vi skapade medieplaner, förhandlade om priser, anpassade annonsmaterial och säkerställde att kampanjen genomfördes framgångsrikt. Under kampanjperioden optimerade vi annonserna i sociala medier och hade regelbundna avstämningar med kunden. Kampanjen resulterade i en tydlig ökning av registrerade ansökningar, och många nya kandidater fick jobb. Kunden var mycket nöjd och har sedan dess genomfört flera omgångar av kampanjen i mindre skala för specifika yrkesområden.

Vill du veta mer eller har några funderingar, kontakta Hanne-Beate

Mail >>>