REKRYTERING AV SVÅRFLÖRTAD MÅLGRUPP

Elicit är IT-konsulter, verksamma i Göteborg, Stockholm och Malmö. Sedan 1999 har man levererat strategisk digital konkurrenskraft till sina kunder i form av systemutveckling, IT-lösningar och analys.

 

UTMANINGEN ÄR ATT REKRYTERA MÄNNISKOR SOM INTE AKTIVT SÖKER NYTT JOBB

Målgruppen systemutvecklare är extremt svårflörtad och kan i princip välja och vraka bland erbjudanden. Så hur hittar man rätt tilltal och får igång nyfikenheten för Elicit som arbetsgivare?

Vi tog fram en rekryteringskampanj som skulle öka antalet kvalificerade ansökningar från systemutvecklare till Elicit i Göteborg.

FOKUS PÅ ONLINEREKRYTERING

För att minska hindren för målgruppen vid ansökningsprocessen och för att stärka arbetsgivarvarumärket förnyade vi Elicits rekryteringssida i funktion och utseende. Vi har sedan tidigare fått förtroendet att etablera en ny grafisk profil och en övergripande värdegrund. Utifrån dessa skapade vi nytt annonsmaterial, en landningssida och ett lättarbetat ansökningsformulär.

Vi tillämpade vår kunskap inom avancerad rekryteringsannonsering med fokus online, på sociala media och i de sammanhang där vi visste att målgruppen befann sig i sin vardag.

FÖRENKLAD PROCESS GAV FLER ANSÖKNINGAR

Mellan den 1 juni–30 oktober kom det in över 70 ansökningar. Målet för rekryteringar vid första halvåret nåddes. Majoriteten av alla ansökningar kom via formuläret vi satte upp.

 

Vi har anställt 3 st och vi fått en synbarhet och ”existens” externt som vi inte haft innan.
– Anna Storm, dåvarande VD Elicit