VI BRYR OSS

För oss inom Nowa har vårt samhällsansvar och att vi bryr oss om vår omvärld alltid varit en av grundstenarna. Vi bidrar med tid eller pengar till bland annat Stadsmissionen GöteborgLove and Hope och Transfer.

LOVE AND HOPE

Love and Hope är en organisation som startades 2009 i Kathmandu. Organisationen jobbar med att hjälpa unga flickor som sålts till bordeller och föräldralösa barn.

De arbetar tillsammans med den nepalesiska organisationen Lighthouse Foundation och driver idag 7 hem för de omhändertagna barnen och ger dem utbildning för att få ett annat liv.

TRANSFER

Transfer förmedlar yrkesföreläsare från näringslivet till skolan kompetenta personer från arbetslivet som kostnadsfritt ställer upp med föreläsningar som passar in i kursplaner och scheman.

Transfer är ideell, icke-vinstdrivande, politiskt obunden och finansieras gemensamt av partner, såväl näringslivet som offentliga medel.

STADSMISSIONEN GÖTEBORG

I stället för julklappar till medarbetarna går vi istället ut varje år och köper julklappar till barn som vi skänker till Stadsmissionen i Göteborg. Stadsmissionen delar sedan ut julklapparna till utsatta familjer/barn under december.